UOČI ZIMSKE SEZONE: U Imotskom održan sastanak s predstavnicima Ravnateljstva civilne zaštite

Jučer je, uoči početka zimske sezone, u Gradskoj vijećnici održan sastanak predstavnika Grada Imotskoga, općina Imotske krajine i članova Stožera civilne zaštite Grada Imotskoga sa Željkom Šeravićem iz područnog ureda civilne zaštite Split, koji je od siječnja ove godine u sustavu MUP-a, te Marinom Ivankovićem iz županijskoga centra 112. “Ovdje smo da razgovaramo i napravimo svojevrsnu raspravu vezanu uz projektne aktivnosti za nadolezeću zimsku sezonu. Vremenski ekstremi znaju se manifestirati i ostaviti posljedice na području Imotske krajine, pa je jako bitno da smo svi spremni”, izjavio je Željko Šeravić, koji je ujedno i član Stožera civilne zaštite Grada Imotskoga. Prezentirao je i organizacijsku shemu po kojoj je MUP osnovao Ravnateljstvo civilne zaštite, unutar kojega djeluju brojne službe koje su do sada djelovale samostalno.

Prezentirane su mjere civilne zaštite u situacijama koje mogu zadesiti ovo područje te su jedinicama lokalne samouprave prenesene aktivnosti koje su u njihovoj nadležnosti kako bi se prevenirale i sanirale posljedice ovakvih situacija.

“U ime Grada mogu reći da je napravljena procjena rizika i u fazi smo realizacije svega što je sugerirano”, istaknuo je zamjenik gradonačelnika i predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Imotskoga, dr. Vice Čikeš. Dodao je kako je Grad u komunikaciji sa svim važnim službama, čiji predstavnici također participiraju u radu Stožera civilne zaštite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *