Milivoj Đuka, predsjednik Kulturnog društva "Bakove svečanosti".

Uoči prvog dječjeg maskenbala razgovarali smo s predsjednikom “Bakovih svečanosti” Milivojem Đukom

Pokladne svečanosti u Imotskom započele su prošloga tjedna, predajom ključeva grada maškarama. Tim povodom razgovarali smo s predsjednikom Kulturnoga društva “Bakove svečanosti”, Milivojem Đukom.

“Pripreme su u punom jeku. Probe za Večer humora već su započele, a sve tehničke stvari su zapravo odrađene. U nedjelju je prvi dječji ples i očekujemo veliku posjećenost”, navodi Đuka na početku razgovora.

Osim dječjih plesova, na u sklopu ovogodišnjih Bakovih svečanosti tradicionalno će se održati i veliki ples pod maskama, Bakova povorka te Večer humora i zabave. “Ne smijem otkriti sve tajne ovogodišnje predstave. Nadamo se da će publika naći nešto za sebe jer je teško svakoga zadovoljiti. Naši su građani jako kritični. Što se tiče velikoga plesa, on se održava u petak, 21. veljače, u prostoru gdje je nekada bio Konzum na Điradi. Očekujemo dobru posjećenost, a čujem da će, kao i svake godine, biti odličnih maski”, govori.

U pripremi predstave sudjeluje 30-ak osoba. “Sudjeluju mladi i stariji, a neki su nam se čak i vratili. Naravno, sve je to jamac da će se i kvaliteta predstave pojačati. Ulaznice bi sljedeći tjedan trebale biti spremne za prodaju”.

Lik krnjevala do posljednjega trenutka ostaje tajna. “To vam ne smijem otkriti. Mogu samo kazati da će svi razumjeti o kome i o čemu se radi. Povorka kreće s Bazane u 14 sati i 30 minuta u nedjelju, 23. veljače”, navodi predsjednik Društva.

Za kraj poziva sve, i mlade i stare, da se umaskiraju i na taj način obogate ovogodišnje poklade. “Apeliram roditelje da sebe, ali i svu svoju djecu umačkaraju da nam povorka bude što masovnija”.

1 thought on “Uoči prvog dječjeg maskenbala razgovarali smo s predsjednikom “Bakovih svečanosti” Milivojem Đukom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *