Održana predstava “Mali noćni razgovori” autora Tihomira Dujmovića

Sinoć je u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Imotski održana predstava “Mali noćni razgovori”, autora Tihomira Dujmovića.

Riječ je o lucidnom i posve otvorenom, detaljnom i u materiju iznimno upućenom razgovoru dvojice sugovornika. Tekst je pisan kao razgovor dvojice upućenih umirovljenika, no uprizoren je kao razgovor dvojice povjesničara koji vode TV debatu o povijesnim temama koji muče hrvatsku ljevicu i desnicu.

Razgovor tematski kreće od hrvatske tzv. nulte godine,  od 1941 i u gromkoj polemici prati sve povijesne događaje do velike proslave dolaska vatrenih u Hrvatsku, nakon što su postali viceprvaci svijeta u nogometu!

Razgovor vode dva profesora povijesti, jedan je etablirani lijevi profesor koji dolazi sa zagrebačkog fakulteta političkih znanosti, drugi je hrvatski politički iseljenik, koji je povijest predavao i u Njemačkoj, a vratio se u Hrvatsku 90-ih sa svojom kćerkom. Obojica su iznimno obrazovani i upućeni u hrvatsku povijest. Profesor sa fakulteta političkih znanosti je pouzdanik SKH/SDP, odnosno hrvatske ljevice, drugi je zapravo bivši politički emigrant, koji je pristaša HDZ-a. Jedan je kolerik, drugi je flegmatik. Tijekom razgovora oboje jasno zastupaju stajališta ljevice, odnosno desnice, bistreći sve one teme o kojima se u široj javnosti šuti desetljećim

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *