Mladim obiteljima 1,5 milijuna kuna za gradnju kuća, malom gospodarstvu pola milijuna

– U novu godinu ušli smo kao financijski, i u svakom drugom smislu, stabilan grad, koji podmiruje svoje obveze, ali i ulaže u ono što je potrebno kako bismo poboljšali kvalitetu života naših sugrađana. Na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća, održanoj 19. prosinca 2019. godine, donesen je proračun Grada Imotskog vrijedan 48,640.468 kuna, a posebno ističem da smo u 2020. godinu ušli s plusom u iznosu od 6.546.252 kuna – izjavio je gradonačelnik Imotskoga Ivan Budalić.

Optimistično u 2020. Napominje kako je Grad u prošloj godini donio niz poticajnih mjera, pri čemu nije zaboravljena ni jedna kategorija stanovništva: od najmlađih, preko studenata, mladih, obitelji pa sve do gospodarstvenika, poljoprivrednika i umirovljenika. Na tome se neće stati, za ovu su godinu usvojene i nove mjere, usmjerene prije svega na zaustavljanje depopulacije. – Donijeli smo i odluku o demografskoj mjeri za 2020. godinu poticanja mladih obitelji za gradnju i adaptaciju kuća na području Imotskoga. U proračunu smo za tu namjenu osigurali 1,500.000 kuna. Isto tako, na temelju programa potpore osnivanja i razvoja malog gospodarstva na području Imotskog za 2020. godinu, u gradskom proračunu smo osigurali 500.000 kuna – dodaje gradonačelnik Budalić. Napominje kako je Grad i umirovljenicima, čija mirovina iznosi do 2500 kuna, osigurao isplatu božićnica. Što se tiče godine koja je upravo započela, Budalić očekuje da će biti još bolja od prošle.

– Izuzetno smo optimistični u projekcijama za 2020. godinu ne misleći pritom samo u financijskom dijelu nego i u društvenom, kulturnom, komunalnom i sportskom kontekstu. Očekujemo sjajnu turističku sezonu, ali i rezultate na gospodarskom planu tako da možemo zaključiti da Imotski postaje sve ugodniji grad za život, ali i grad mladih kojima će Grad nastavljati pružati priliku za ostanak i opstanak na našem području – poručuje gradonačelnik Budalić. Nikad ljepše okićen grad Na koncu je pohvalio i ovogodišnju manifestaciju Tradicionalni hrvatski Božić u Imotskom, koja je ove godine premještena iz Ulice Ante Starčevića na glavni gradski trg, što se pokazalo kao pun pogodak. – Nikada nismo imali ljepše okićen grad, a svaku večer bilježili smo izuzetno dobru posjećenost naše božićne manifestacije. U razgovoru sa sugrađanima stekao sam dojam da su zadovoljni i programom i ponudom i to je najbolji pokazatelj da i u ovom kontekstu idemo u dobrom smjeru – zaključuje gradonačelnik Budalić.

Lokalni.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *