Facebook grupa “Imotska pijaca” poljoprivrednike i proizvođače povezuje s kupcima

Danas je na Facebooku pokrenuta grupa “Imotska pijaca”. Radi se o grupi nastaloj s ciljem povezivanja lokalnih proizvođača i kupaca te je zamišljena kao svojevrsna baza razmjene dobara te njihove prodaje i kupnje. 

„Imotska pijaca“ posve je neprofitna stranica za njezine administratore te je dio aktivnosti projekta Lokalni volonterski centar i suradnje udruga Centar za održivi razvoj Imotski i K.U.M. Proložac.

Programska koordinatorica udruga K.U.M Proložac i Centar za održivi razvoj Imotski Josipa Rimac Vlajčić u razgovoru za Imotski online navodi kako je ova grupa, sudeći po prvim reakcijama, jako dobro prihvaćena. “Imotska pijaca ima potencijala da se pretvori u pravo središte razmjene, komunikacije, kupovine i prodaje među imotskim proizvođačima. Ideja je nastala prvenstveno kao odgovor na trenutnu situaciju uz COVID-19 no nadamo se kako će s vremenom prerasti te okvire da zaista zaživjeti kao stvarna imotska pijaca poput imotske sride u najboljim danima, ali na novi način i u novim vremenima”, navodi Rimac Vlajčić. Uputila je i poziv imotskim poljoprivrednicima i proizvođačima. “Pozivamo sve imotske poljoprivrednike i proizvođače da se pridruže Imotskoj pijaci i na taj način lakše plasiraju proizvode na obostranu korist njih i krajnjih korisnika odnosno kupaca, a mi administratori ćemo im rado pomoći u tome”, zaključuje.

Grupi se možete pridružiti na poveznici https://www.facebook.com/groups/2814349232007217/.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *