Plaća se podiže bez da se zadužujemo ili da radimo deficit – treba realno valorizirati rast plaća od 20 posto

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ustvrdio je, otvarajući 190. sjednicu Vlade, da je Vlada sindikatima u obrazovnom sektoru ponudila vrlo korektne prijedloge i u okviru mogućnosti te im poručio da treba realno valorizirati kada se nekome podigne plaća 20 posto. “Mislim da smo s naše strane dali veoma korektne prijedloge, konzistentne, u okviru naših mogućnosti, a u interesu zaposlenika, te pritom nismo zaboravili privatni sektor”, istaknuo je.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se danas, otvarajući 190. sjednicu Vlade, na aktualne teme u proteklome tjednu.

Govoreći o sastanku na vrhu, u organizaciji Svjetskog gospodarskog foruma “Strateški dijalog o zapadnom Balkanu”, koji je krajem prošloga tjedna održan u Ženevi, poručio je kako je on poslužio i kao dobra priprema za Zagrebački summit koji će se održati u svibnju 2020.

“Dogovorili smo da sa Svjetskim gospodarskim forumom, jednom od najutjecajnijih privatno-javnih međunarodnih organizacija, organiziramo još jedan sastanak na visokoj razini koji će biti posvećen ovoj temi i da pokušamo naći načine kako premostiti probleme koji su se pojavili na posljednjem sastanku Europskoga vijeća oko procesa proširenja, osobito Sjeverne Makedonije i Albanije”, kazao je.

Osvrnuo se i na sastanak Savjeta za Hrvate izvan Republike Hrvatske, održan u Varaždinu, kazavši da se radilo o prigodi za predstavljanje svih postignuća Vlade u pogledu položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao ravnopravnog konstitutivnog naroda, nacionalnih manjina u susjednim zemljama i šire, ali i prema Hrvatima izvan Hrvatske diljem svijeta.

Posebno je pozdravljen novi Zakon o državljanstvu, a premijer Plenković poručio je kako treba dalje raditi na jačanju veza između domovinske i iseljene Hrvatske i učiniti što više da se hrvatski ljudi izvan Hrvatske osjećaju integriranima u društveni, politički, kulturni i gospodarski život.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *