Hrvatska službeno počinje predsjedati Vijećem Europe

Danas će u Zagrebu biti službeno obilježen početak hrvatskoog predsjedanja Vijećem EU-a na koji dolazi cijela Europska komisija na čelu s predsjednicom Ursulom von der Leyen te predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel prvi u Zagreb, gdje će se tijekom dana sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem, a navečer sudjelovati sudjelovati na svečanosti otvaranja u Hrvatskom narodnom kazalištu. Nakon toga najavljena je večera s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović.

Svi povjerenici Europske komisije na čelu s predsjednicom Ursulom von der Leyen stižu u Zagreb nešto kasnije u četvrtak i bit će nazočni svečanom koncertu u HNK-u.

U petak 10. siječnja, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održat će se sastanak Europske komisije s hrvatskom Vladom.

Premijer Andrej Plenković razgovorat će s predsjednicom Ursulom von der Leyen, a hrvatski ministri će razgovorati s povjerenicima koji pokrivaju njihov resor.

Ursula von der Leyen sastat će se i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

Plenković i von der Leyen održat će zajedničku konferenciju za novinare, a nakon toga Plenković organizira radni ručak za članove Komisije i Vlade.

HRT

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *