Otvoren “Adriatic Gastro show”

U Splitu je otvoren sajam „Adriatic Gastro show“, najveća i najkvalitetnija HORECA sajamska manifestacija u okruženju, koja ugošćuje najpoznatija imena iz područja gastronomije, vinarstva, turizma, te tvrtke iz područja ugostiteljstva i opremanja prostora.

Ovogodišnje okupljanje turistički djelatnika, ugostitelja i trgovaca opremom, otvorio je župan Blaženko Boban kazavši kako su ljepota prirode, bogata povijesna baština i gastro ponuda tri su stupa na kojem počiva kvalitetan turizam u Dalmaciji.

-Čestitam organizatorima sajma, jer je uistinu lijepo vidjeti prepunu splitsku Arenu. Sunce i more, gastro ponuda su preduvjet razvijanja vrhunskog turizma. Ovo je fantastična sinergija hotelijera i ugostitelja. Disperzirali smo turističku sezonu izvan mjeseca srpnja i kolovoza, a toga nema bez ovakvih manifestacija i bogate gastro ponude – kazao je, među ostalim, župan Boban.

Direktor marketinga Sajma, Josip Buzančić, je naglasio kako se ove godine u Splitu okupilo više od 1000 izlagača iz 20 zemalja svijeta među kojima i izlagači iz cijelog svijeta.

Nino Vela, zamjenik gradonačelnika Grada Splita, je pohvalio trud organizatora koji je gastro manifestacijom na samom početku veljače uspio dovesti i veliki broj gostiju u Split.

Pokrovitelji programa i ove godine su Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska gospodarska komora, Županija splitsko-dalmatinska, Grad Split i Turistička zajednica grada Splita.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *