U krugu Doma zdravlja u Imotskom postavljena Covid ambulanta

Stožer civilne zaštite Grada Imotskoga je u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo i Domom zdravlja Imotski, u krugu Doma zdravlja postavio šator koji je namijenjen prijemu pacijenata kod kojih se sumnja na zarazu koronavirusom te će služiti kao COVID ambulanta. Ova ambulanta opremljena u suradnji s Crvenim križem Imotski, a u njoj će se obavljati i cijepljenje protiv gripe. Na taj način štite se pacijenti, ali i zdravstveni djelatnici. 

„Šator, odnosno COVID ambulanta, namijenjen je za uzimanje briseva pacijentima koji imaju simptome bolesti COVID-19 te svim pacijentima koji trebaju doći na Hitnu pomoć ili u Dom zdravlja, a imaju bilo koji simptom bolesti COVID-19“, izjavio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Imotskoga Milan Zdilar
Dodaje kako će u telefonskom dogovoru s liječnikom pacijenti biti naručeni na pregled u COVID ambulantu te će u njoj biti i obrađeni od strane svojih liječnika.
„Na taj način će se izbjeći ugroza ostalih pacijenata unutar čekaonica Doma zdravlja, Hitne pomoći, NZJZ kao i samog zdravstvenog osoblja“, zaključio je. 

Stožer civilne zaštite Grada Imotskoga izradio je plakate i letke na kojima se objašnjava koji su simptomi karakteristični za koronavirus, a koji za gripu i prehladu. Na taj način građanima se želi što bolje objasniti razlikovanje simptoma. Letci i plakati dostupni su u čekaonicama Doma zdravlja i na vidljivim mjestima u gradu. 

Inače, na sastanku održanom s ciljem dogovora oko rasporeda cijepljenja protiv gripe iznesene su informacije liječničkih timova vezane uz njihove potrebe i kapacitete. O terminima cijepljenja javnost će biti obaviještena putem medija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *