Sastanak gradonačelnika Imotskog i Bjelovara

Održan je sastanak gradonačelnika Imotskog Ivana Budalića i gradonačelnika Bjelovara Darija Hrebaka. Uz gradonačelnika Budalića, sastanku su nazočili zamjenik Milan Zdilar, predsjednik Gradskoga vijeća Imotskog dr. sc. Perica Tucak, direktorica Komunalnog društva Božena Juroš, direktor TZ Imota Luka Kolovrat te djelatnici gradske uprave.

“Želim vam dobrodošlicu u naš grad. Nadam se da ćemo na ovakvim sastancima razmijeniti iskustva koja će nas dovesti do konkretnih projekata i suradnje između naših gradova”, rekao je na početku sastanka gradonačelnik Budalić.

“Bila mi je uistinu želja doći u Imotski, posebice zbog toga što je Grad Bjelovar prijatelj s Gradom Imotskim. Mislim da si možemo obostrano pomoći savjetima, a već vidim gdje vi možete pomoći nama, ali i mi vama”, izjavio je Hrebak na početku sastanka. Dodao je da su gradovi Imotski i Bjelovar u mnogočemu slični, istaknuvši da se zbog zajedničkih komponenti ova dva grada trebaju okrenuti budućnosti.

Poseban naglasak na sastanku je stavljen na EU fondove, a gradonačelnik Budalić prenio je gostima iskustva iz Imotskog u kojemu se bilježi visok postotak djece upisane u dječji vrtić, dok za treće dijete u obitelji Grad snosi 100 posto troškova cijene vrtića, a za drugo 50 posto.

Razgovaralo se i o gospodarskom potencijalu i suradnji te o poticajima poljoprivrednicima i OPG-ovima. Jedna od tema bilo je i osnivanje visokoškolske ustanove u Imotskom, uz prenošenje iskustava iz Bjelovara. Prenesena su i iskustva o gospodarenju otpadom.

Gostima iz Bjelovara posebno je bio zanimljiv rekordan rast turizma na području Imotske krajine, a predstavnici Grada Imotskoga prenijeli su gostima iskustva s ovoga područja kao i radnje koje su prethodile dobrim rezultatima u turizmu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *