Dr. Vice Čikeš: Samo odgovornim ponašanjem ovu situaciju možemo privesti kraju!

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Imotskoga dr. Vice Čikeš objavio je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Dragi sugrađani,bliži nam se najveći kršćanski blagdan, blagdan kojim slavimo naše temeljno vjerovanje – uskrsnuće Isusa Krista. Uskrs je blagdan koji običavamo provoditi u širem krugu obitelji i prijatelja, ali nažalost, ove godine zbog pandemije COVID-19 koja je zahvatila čitav svijet, pa tako i nas i našu domovinu, uvedene su posebne mjere.Primorani smo odreći se socijalnih kontakata, druženja, odlazaka u crkvu, vrtiće, škole, trgovačke centre, kafiće, restorane, teretane, kina (…) te na taj način spriječiti i zaštititi daljnje širenje virusa.

Zahvaljujem sugrađanima koji su nas podržali u ovom zahtjevnom razdoblju i koji se i dalje drže navedenih mjera izdanih od strane nacionalnog kriznog stožera.Nadalje, apeliram na svijest i savjest svojih sugrađana, kao i onih koji nam dolaze u ovo uskršnje vrijeme da blagdane provedu u krugu svojih najbližih, bez većih obiteljskih okupljanja i prijateljskih druženja. Na taj način zaštitit ćemo naše najmilije (pogotovo rizične skupine poput bolesnih i starijih ljudi).

Samo svojim odgovornih ponašanjem, pazeći sebe, a time i bližnje, možemo ovu situaciju privesti kraju.

Podsjećam kako je Stožer civilne zaštite Grada Imotskoga mobiliziran 17. ožujka ove godine te su tada ažurirane operativne snage – JVP, DVD, HGSS i GDCK. Formirane su i postrojbe opće namjene civilne zaštite s koordinatorima i povjerenicima za naše područje. Svi sudionici su upućeni i spremni za aktivaciju, a za sve su nabavljene maske, rukavice, jednokratna odijela te označeni prsluci.

Ovo su nam 2 ili 3 ključna tjedna – do sada smo uspjeli bez eksponencijalnog rasta, a samo svojim odgovornim ponašanjem izbjeći ćemo scenarij država koje su upozorenja shvatile neozbiljno. Nitko nije pošteđen ove bolesti, ni mladi, ni sportaši, kao ni stariji od 65 godina.

U želji da ova pandemija što prije bude iza nas, molim vas #ostanitedoma!

Želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs!Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Imotskoga, dr. Vice Čikeš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *