Predstavljena je knjiga “Krš, kamen i amen”

U petak je u Gradskoj knjižnici “Don Mihovil Pavlinović u Imotskom održano predstavljanje knjige “Krš, kamen i amen”, autora Luke Kolovrata i Maje Delić Peršen.

U razgovoru za naš portal jedan od autora, Luka Kolovrat, ističe da se, nakon knjige “Imotske modre vode”, ovim novim izdanjem priča polako zaokružuje. “Ono što obilježava naš kraj svakako su vode i kamen, pa smo izdanjem o kamenu zaokružili jednu veliku priču o našem kraju. Knjiga je nastajala dugo i već odavno smo planirali njezino objavljivanje. Bogata je fotografijama s cijeloga područja Imotske krajine

Iako nije bila u Imotskom, poruku je iz Madrida uputila suautorica Maja Delić Peršen. ” Ova je knjiga dugo rasla i pisala se, prateći sve godine moje bolesti, nestajući i izranjajući iz nekih mrakova i osobnih strahova, i vjerujte, da Lukin sjajni foto album nije bio gotov, a pretpostavljao je veliki trud i terenski obilazak mjesta u našoj Krajini gdje ljudska noga odavno nije stupila, možda bih bila i odustala, ali nisam na to imala moralno pravo. Također, u knjizi su vrijedni arheološki i hidrogeološki stručni prilozi koji će nam osvijetliti temu kamena s novog ili nepoznatog stajališta. Zahvaljujem Mariji Jović što je prigrlila ovu knjigu u svom hramu riječi i kulture, u našoj prelijepoj kamenoj knjižnici Don Mihovil Pavlinović, koju su zidali poljički klesari na ponos i divljenje pokoljenjima”, napisala je Delić-Peršen.

Na početku predstavljanja prisutnima se obratila ravnateljica knjižnice dr. sc. Marija Jović. O knjizi su govorili Luka Kolovrat i Ivan Alduk, a ulomke je čitala profesorica Ivana Petričević.

1 thought on “Predstavljena je knjiga “Krš, kamen i amen”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *