Policija od sutra strogo kontrolira provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta

U tijeku su pripreme za početak  provedbe i nadzora provođenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Policijski službenici će od ponoći na području čitave PU splitsko-dalmatinske nadzirati provedbu ove mjere.

Napominjemo kako je i ova mjera Stožera civilne zaštite RH donesena u cilju smanjenja mogućnosti širenja bolesti, radi čega još jednom apeliramo na građane da se iste dosljedno pridržavaju.

Odluka je donesena kako bi se dnevne migracije svele na najmanju mjeru, time utjecalo na smanjenje mogućnosti širenja zaraze, uz stvaranje mogućnosti da sve službe i djelatnosti nužne za pravilno i normalno funkcioniranje života, nastave svoj rad. 

Kako bi svi zajedno spriječili širenje bolesti, dnevne migracije se moraju svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje Odluke, radi čega je odgovornost na građanima da poštuju zabranu, te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz potvrdu koja je izdana od nadležnog tijela.

Policijski službenici će od sutra na prilaznim pravcima gradova nadzirati provođenje Odluke zbog čega postoji mogućnost da će se na ulazima u gradove, posebno Grad Split stvoriti veće kolone i zastoji. Prednost prolaza imati će samo vozila žurnih službi. 

Molimo pratite upute, savjete i zapovijedi policijskih službenika na terenu.

Građani koji su isključeni od predmetne zabrana, u obvezi su policijskim službenicima koji nadziru provedbu odluke pokazati potvrdu izdanu od nadležnog tijela

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *