#NetkoTeČeka: Policija provodi akciju nadzora i kontrole prometa

Policijska uprava splitsko-dalmatinska uključila se u preventivu kampanju naziva #Netko Te Čeka koja je posebno usmjerena na područje Grada Imotskog i svih imotskih općina.

Cilj ove akcije je educirati sudionike u prometu, posebno mlade vozače kako do prometnih nesreća s najtežim posljedicama dolazi najčešće zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola, ukazivati na obvezu poštivanja prometnih pravila i zakona, te i na taj način kontinuirano podizati razinu prometne kulture i utjecati na stanje sigurnosti u prometu.

Na području Imotskog danas, u vremenu od 10:00 do 13:00 sati te idućeg vikenda, 1. i 2. veljače 2020. godine u vremenu od 22:00 do 06:00 sati provest će se akcija nadzora i kontrole prometa. Policijski službenici će tijekom akcije sankcionirati uočene prekršaje, uz poseban naglasak na sankcioniranje prekršaja koji se odnose na vožnju pod utjecajem alkohola i nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila.

“Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, te da prilagode brzinu svojih vozila uvjetima i stanju na cestama, kako bi na taj način utjecali na povećanje vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti svih sudionika u prometu. Policijski službenici će u sklopu akcije održati edukacije i predavanja učenicima završnih razreda osnovnih škola. I za kraj, budi odgovoran sudionik u prometu jer #Netko Te Čeka”, poručuju iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *