Na području Imotske krajine 13 aktivnih slučajeva koronavirusa, zaraženo i troje zdravstvenih djelatnika

Na području Imotske krajine trenutno je 13 aktivnih slučajeva koronavirusa, a zaraženo je i troje zdravstvenih djelatnika u Imotskom. Stožer civilne zaštite Grada Imotskoga stoga poziva stanovništvo da izbjegava odlaske kod liječnika, osim u nužnim slučajevima, a za sve ostalo savjetuje se kontaktiranje liječnika telefonom ili elektronskim putem.

Iako je koncert u povodu Dana Grada otkazan, očekuje se veći broj građana na ulicama, pa se građani upozoravaju da se pridržavaju pravila te da održavaju socijalnu distancu i dezinficiraju ruke.
Organizatori događaja koji očekuju više od 100 posjetitelja, za sve inofmracije i upute se mogu javiti Stožeru civilne zaštite Grada Imotskoga na telefon 021/841-125.

S obzirom da je Imotska krajina u ovom razdoblju izloženija zarazi, građani se pozivaju na pojačan oprez i strogo pridržavanje svih mjera i uputa.
Stožer civilne zaštite Grada Imotskoga upozorava građane da se, ukoliko je to moguće, suzdrže od bliskoga kontakta prilikom izražavanja sućuti na pogrebima i izražavanja čestitki na svadbama, s obzirom da su u ovom trenutku te situacije najproblematičnije.

Utvrđeno je kršenje samoizolacije kod jedne osobe, a u jednom ugostiteljskom objektu utvrđeno je nepridržavnje propisanih mjera.

Trenutno su na području krajine 54 osobe u samoizolaciji, a 4 osobe su izliječene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *