Imoćanin i Metkovčanin u Sarajevu pokušali prevariti vlasnika firme, uhitila ih je policija

Dvojica lažnih hrvatskih policajaca jučer su “pali” u Sarajevu nakon što su pokušali prevariti vlasnika jedne od firmi u Rajlovcu, javlja Dnevni avaz.

Dana 15.12.2020. godine u 18:50 sati policijski službenici Četvrte PU su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 369. KZ F BiH (lažno predstavljanje), lišili slobode osobe: K.D. rođen 1991. godine iz Imotskog, R. Hrvatska i osobu M.D. rođen 1982. godine iz Metkovića, R. Hrvatska. O događaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a osobe lišene slobote slobode predane u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Županije Sarajevo, priopćeno je iz MUP-a ŽS.

Kako neslužbeno saznaje Avaz, njih dvojica su došli u firmu čije je sjedište u Rajlovcu i bavi se uvozom i izvozom.

Predstavili su se kao policajci iz Hrvatske. Iznenađenom vlasniku ispričali su da imaju operativna saznanja da njegova vozila osim robe, prevoze i drogu. Njih dvojica kazala su da da su došli u Sarajevo, da mu pomognu, da se onemogući prevoz droge.

Bili su u civilu i pokazali su mu značku MUP-a Hrvatske. Vlasniku firme je to bilo sumnjivo te je pozvao MUP Županije Sarajevo da dođu i provjere muškarce.

Po dolasku patrole, lažni policajci pokušali su pobjeći svojim automobilom, ali su ih pripadnici PU Novi grad, nakon kratke potjere uspjeli sustići i uhititi.

U tijeku je provjera je li značka MUP-a Hrvatske koju su pokazali, lažna.

IZVOR: Dnevni avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *