Gradonačelnik je gostovao u emisiji “Srijedom aktualno” – evo o čemu je pričao

Grad Imotski će nastaviti pomagati poljoprivrednike, poduzetnike i turizam, potvrdio je to u razgovoru za emisiju “Srijedom aktualno” Radio Imotskoga gradonačelnik Ivan Budalić. “Za ovu godinu smo u proračunu pripremili 1,2 milijuna kuna – 120 tisuća za turizam, pola milijuna za poduzetništvo i 600 tisuća za poljoprivrednike. Već na idućim sjednicama Gradskoga vijeća možemo kroz prijedlog Programa pomoći povećati ova sredstva”, izjavio je gradonačelnik

Na pitanje građana kako će pomoći obrtnicima koji u ovom razdoblju nisu imali prihoda, gradonačelnik je odgovorio da je Grad donio niz mjera pomoći, koje nisu konačne. “Moramo se prilagođavati novonastaloj situaciji tako da ćemo kroz mjere koje smo pripremili prije, ne računajući na koronu, pripremiti i druge mjere. U prvom paketu, kojega provodimo, oslobodili smo plaćanja komunalne naknade. S obzirom da je Vlada u 3 mjeseca na sebe preuzela teret onih koji su ostali bez posla, mi moramo razmišljati da se uključimo na dio mjera u okviru vlastitih mogućnosti”, izjavio je.

Građani su postavili pitanje vezano uz ostavljanje smeća i razbijanje kanti na javnim površinama. “Upoznat sam s ovim problemima. Međutim, apeliram na sve sugrađane da se savjesno odnose prema vlastitoj imovini jer su te sadnice, koševi i infrastruktura njihovi. Devastacija ne doprinosi ugledu grada i sve nas košta”, poručio je te naglasio kako su gradske površine čiste i uredne.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *