Grad nije nadležan izdavati propusnice za sve, evo u kojim slučajevima se možete obratiti Gradu

Grad Imotski izdaje propusnice samo za one osobe koje imaju prebivalište na području grada i to u slučaju vitalnih obiteljskih razloga, dok za ostale, koji nemaju prebivalište na području Imotskoga, Grad nije nadležan. Zahtjev za izdavanje propusnice nalazi se na poveznici https://bit.ly/2WDjX4E.

Zahtjevi se mogu slati i elektroničkim putem na adresu ured-gradonacelnika@imotski.hr ili donijeti osobno radnim danom od 9 do 14 sati.

Podsjetimo, stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Ova odluka ne odnosi se na: 
promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja, 
dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, 
izvješćivanje javnosti, 
putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne možese obaviti od kuće te žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19.

Propusnice će za gore navedene izdavati odgovorne osobe u pravnoj osobi.

Odluka se također ne odnosi na stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb te će za njih propusnice izdavati izabrani liječnik obiteljske medicine.

Također, iz ove odluke izuzeti su oni koji moraju napuštati mjesto prebivališta i boravka iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština. Njima će propusnice izdavati nadležni stožer civilne zaštite.

Za pravne osobe i liječnike, propusnice, koje se pri popunjavaju MORAJU OVJERITI I POTPISATI, nalaze se u prilogu Odluke na poveznici https://bit.ly/33GC3Ec.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *