EPIDEMIJA: Nove mjere za Imotsku krajinu

Na sastanku Stožera civilne zaštite Grada Imotskoga i stožera općina Imotske krajine donesene su zajedničke mjere u povodu trenutne epidemiološke situacije u krajini.  One će se proslijediti na više razine i po njihovu prihvaćanju stupit će na snagu.

Radi se o sljedećim mjerama:

– na svadbama ograničiti broj osoba na 50,

– dopustiti rad ugostiteljskih objekata iz skupine „barovi“ i skupine „bistroi“ samo na otvorenim terasama, a zabraniti rad u zatvorenom dijelu objekta,

– sahrane obavljati bez iskazivanja sućuti ožalošćenima,

– obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja djeluju kao izletišta i pružaju ugostiteljske usluge ograničiti na pružanje usluga skupinama s do 20 osoba.

– ostale proslave obilježavati isključivo u krugu obitelji u skupini s do 20 osoba.

Trajanje mjera određeno je na 14 dana, u mogućnost produljenja.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Imotskoga dr. Vice Čikeš još jednom poziva na odgovornost. „Dokažimo da smo odgovorni i disciplinirani te da poštujemo svoje bližnje“, rekao je.

Gradonačelnik Ivan Budalić u svom izlaganju naglasio ozbiljnost trenutne situacije. „Pred nama je neizvjesno razdoblje u kojemu se moramo ponašati odgovorno. Imotska krajina je nerazdvojiva cjelina, koja je povezana na mnoge načine. Sve nas to obavezuje na disciplinirano ponašanje“, izjavio je gradonačelnik Imotskoga Ivan Budalić. Dodao je kako trenutna situacija nije prihvatljiva te da stožeri jedinica lokalne samouprave mogu puno napraviti.

Od 10. srpnja u Imotskoj krajini evidentirano je 130 pozitivnih osoba, od kojih je oko 90% na kućnom liječenju i imaju lakše oblike bolesti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *