Dodatna pojašnjenja za sve koji traže i izdaju propusnice

Podsjećamo kako Stožeri civilne zaštite izdaju propusnice samo iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština te ih izdaju maksimalno restriktivno u doista nužnim slučajevima (nužnim slučajem smatra se i kupnja hrane i hranjenje životinja).

U zahtjevu, koji se može skinuti s poveznice https://bit.ly/2WDjX4E je potrebno navesti osobne podatke i razlog traženja propusnice.
Preporučamo da se za stanovnike grada Imotskoga zahtjev podnese elektronskim putem na adresu elektroničke pošte ured-gradonacelnika@imotski.hr, a da se u Stožer civilne zaštite građani obraćaju osobno samo iznimno, ako nikako ne mogu drugačije zatražiti propusnicu.

Podsjećamo da pravne osobe izdaju propusnice u sljedećim slučajevima:
-promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja,
-dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe,
-izvješćivanje javnosti,
-putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće (npr. održavanje komunikacijskih i informacijskih sustava).

Pravne osobe moraju izraditi procjenu nužno potrebnog osoblja i propusnice izdaju samo osobama koje su neophodno potrebne za obavljanje poslova i djelatnosti za funkcioniranje zajednice.
Izdavanje propusnica treba organizirati elektronskim putem ili drugim primjernim putem bez socijalnog kontakta kad god je to moguće.

Izabrani liječnici obiteljske medicine izdaju propusnice kada je potrebna hitna medicinska skrb.
Oni trebaju organizirati izdavanje propusnica, kad je to moguće temeljem medicinske dokumentacije, elektronskim putem ili drugim primjerenim putem bez socijalnog kontakta.

Čelnici žurnih i operativnih službi koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 dužni su službenicima koji nemaju službene policijske značke i službene vojne iskaznice (njima propusnice nisu potrebne jer im službena iskaznice zamjenjuju propusnice), a potrebni su u sprječavanju širenja bolesti COVID-19, izdavati propusnice bez socijalnog kontakta kad god je to moguće.

Osobe kojima su propusnice izdane elektronskim putem propusnice mogu koristiti na način da ih isprintaju ili imaju u elektroničkom obliku (npr. mobilnom uređaju).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *