DAN GRADA: “Gradimo grad budućnosti i perspektive”

Budnicom HPO Gradske glazbe Imotski, svetom misom, polaganjem vijenaca na Topani te svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, jučer je obilježen Dan Grada Imotskoga i blagdan Gospe od Anđela. Predsjednik vijeća dr. sc. Perica Tucak naglasio je kako je ovo tijelo u proteklom dijelu mandata imalo 3 svečane i 23 radne sjednice, na kojima je doneseno 189 novih akata. „Svim donesenim aktima svrha je unaprjeđenje infrastrukture Grada i uređenje njegova društvenoga i socijalnoga razvoja. Posebno bih istaknuo 2 akta koja se odnose na poduzetništvo i demografiju, a to je odluka o potporama osnivanju i razvoju maloga gospodarstva te program provođenja demografskih mjera poticanja mladih obitelji za izgradnju i obnovu kuća“, rekao je Tucak, dodavši da se vijeće susrelo i s izazovima koronavirusa te je za ublažvanje šteta u gospodarstvu donijelo odluku o privremenom oslobađanju plaćanja komunalne naknade poduzeća koja su pogođena koronavirusom.

Gradonačelnik Ivan Budalić naglasio je kako je trud i zalaganje ove gradske vlasti itekako vidljiv i opipljiv. „Gradimo grad budućnosti i perspektive te nastavljamo raditi na ostvarenju zadanih ciljeva i odličnih rezultata da naš kraj, kraj bogate povijesti, bude i kraj bogate budućnosti“, rekao je.Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatska i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban apostrofirao je kako je imotski kraj ostavio pečat i temelj u stvaranju moderne hrvatske države. „Ne treba se bojati izazovnih vremena, ako imamo ljude koji će znati proći kroz njih, jer jedino na taj način sutra mogu biti heroji svoje nacije, kraja, županije ili grada“, rekao je.

Saborski zastupnik mr. sc. Marko Pavić izrazio je zadovoljstvo što je ponovno u Imotskom, nakon što je Andrej Plenković uručio Intervencijski plan. „Tada sam rekao kako se Imotski voli srcem, djelima i radom. Djelima kao što su branitelji stvarali domovinu, a radom kao naš gradonačelnik Budalić, koji je okupio sve načelnike općina Imotske krajine na izradi Intervencijskoga plana“.

Izaslanica predsjednika Sabora Zdravka Bušić kazala je kako joj je uvijek posebna čast doći u Imotski. „Imotski ide naprijed unatoč tome što je teško. Vjerujte da ćemo mi u Saboru stajati na raspolaganju da se ovaj grad i cijeli kraj razvija onako kako smo znali kroz stoljeća i kada nam je bilo teže. U izazovna vremena se pokaže sva snaga dobroga“, rekla je.

Potpisana je i Povelja o prijateljstvu između Zadra i Imotskoga. Tom prilikom zadarski gradonačelnik Branko Dukić istaknuo kako mu je srce mirno kada se prijateljstvo ovih dvaju gradova potvrđuje potpisom i pečatom. „Domovinski rat je neraskidivo vezao Zadar za Imoćane. Prijatelji se poznaju u potrebi, a mi smo u jesen 1991. godine uza sebe imali priajtelje. Zato posebno pozdravljam Imotske sokolove, branitelje, a s neizmjernom zahvalnošću roditelje naših poginulih vitezova. Možda je i simbolično da Ivan Budalić i ja, kao branitelji, imamo čast ovom poveljom potvrditi priajteljstvo Imotskoga i Zadra“, rekao je.

Povelju Grada Imotskoga dobilo je Gradsko društvo Crvenoga križa Imotski, a Nagradu Grada Boško Ćosić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *