12 novih zaraženih u Hrvatskoj, prvi slučajevi u Splitu

U Hrvatskoj je od jučer potvrđeno 12 novih slučajeva koronavirusa pa je ukupno oboljelih 99, rekao je u četvrtak ujutro ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. 

“Približavamo se brojci od 100. Kao što od početka govorimo za 80 posto ljudi je ova bolest jedna blaga respiratorna bolest blaža od gripe, dok je za 20 posto to nešto teža bolest, a za pet posto je to teška bolest koja zahtjeva intenzivno bolničko liječenje”, rekao je Capak u emisiji Hrvatskog radija ‘U mreži Prvog’.

Što se tiče jučerašnje smrti osobe koja je bila u samoizolaciji u Istri Capak je potvrdio da je ta osoba bila pozitivna na koronavirus u brisu.

“Potvrđeno je jučer navečer testom da je osoba bila pozitivna. Međutim je li to smrt od koronavirusa il ne, konačnu riječ treba dati patolog nakon što se obavi obdukcija”, poručio je, a prenosi HINA.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 2 osobe pozitivne su na COVID-19. Riječ je o dvoje starijih supružnika iz Splita (1934. i 1935 godište). Nalaze se u izolaciji u klinici za infektivne bolesti KBC Split. Oboje su u stabilnom stanju, objavio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *