Puše bura s olujnim udarima, prilagodite način i brzinu vožnje

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most i Krčki most.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu unutrašnjosti. Moguća je poledica. Ponegdje ima i magle. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim udarima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3).

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na dionicama Jadranske magistrale između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8).

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati obaveznu zimsku opremu na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Zbog uključivanja izvanrednog prijevoza u zoni čvora Zadar II kratkotrajno će se na 15 minuta zaustavljati sav promet u smjeru Zagreba: do 31.01.2020. god. od ponedjeljka do četvrtka od 14:30 do 15:30 sati, petkom i subotom od 15:30 do 16:30 sati, nedjeljom od 19:30 do 20:30 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *