Dijabetičari pozdravljaju odluku da se ortopedska pomagala propisuju elektronski


Zagrebačko dijabetičko društvo pozdravilo je u ponedjeljak u ime osoba sa šećernom bolesti odluku HZZO-a da se osobama s kroničnim bolestima omogući propisivanje ortopedskih pomagala elektronskim putem, po koja su dosad morali odlaziti izabranim liječnicima.

“Odlukom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) osobama s kroničnim bolestima omogućeno je propisivanje ortopedskih pomagala elektronskim putem. Drugim riječima, svi osiguranici koji su do sad morali za ortopedska i druga pomagala (trakice, lancete, senzore i dr.) fizički otići kod svog izabranog liječnika i čekati u liječničkim ordinacijama, od sad će, zahvaljujući HZZO-u, svoju doznaku ostvariti elektronskim putem”, kaže se u priopćenju.

Tom odlukom će se značajno smanjiti red čekanja u ordinacijama, vremenski će se liječnicima ali i oboljelima uštedjeti vrijeme, te smanjiti mogućnost zaraze pacijenata za vrijeme epidemija koronavirusa.

Pacijentima će kao i u slučaju e-recepata, njihova e-potvrda biti automatski vidljiva u elektronskom sustavu ljekarna i ostalih specijaliziranih prodavaonica, a odluka bi trebala stupiti na snagu 6. travnja, kažu u Zagrebačkom dijabetičkom društvu, javlja HINA.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *