Roić: Ozlijeđeni 15-godišnjak nije smrtno stradao, ali je u kritičnom stanju

Potvrđena je prva žrtva potresa u Zagrebu. Al Jazeera javlja kako su djelatnici Hitne pomoći izišli na teren u Đorđićevoj ulici u Zagrebu gdje su pronašli 15-godišnje dijete koje nije davalo znakove života.


Ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj Goran Roić izjavio je u nedjelju kako je teško ozlijeđeni 15-godišnjak, koji je stradao u potresu u Đorđićevoj ulici, u vrlo kritičnom stanju te se provodi dodatna dijagnostika.

“Dijete je vrlo, vrlo kritično, ali još uvijek radimo daljnje mjere i poduzimamo sve što možemo”, rekao je Roić za N1.

Time je opovrgnuo izjavu ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Žarka Rašića, koji je Hini rekao da “teško ozlijeđeno dijete više nije pokazivalo znakove života”, te da je “konstatirana smrt”.

Rašić je naknadno Hini rekao da je taj podatak iščitao iz tzv. disponentske liste koju mu je predočio liječnik hitne medicine, koji je sudjelovao u prijevozu bolesnika u Klaićevu. Također ga je dobio od od šefa službe u zagrebačkoj Hitnoj pomoći, koji ga je obavijestio da je obavljen prijevoz bolesnika “koji nije pokazivao znakove života”.

Roić je kazao da je teško ozlijeđeni 15-godišnjak vrlo brzo nakon potresa kolima Hitne pomoći dovezeno u Klaićevu bolnicu, napravljena je reanimacija te se sada radi dodatna dijagnostika.

Dodao je kako su im najavili da će trebati zbrinuti još nekoliko djece, ali za sada još nisu zaprimili neke s ozbiljnijim ozljedama.

(Hina) 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *