DAN GRADA: Evo tko će dobiti priznanja i nagrade

Bliži se blagdan Gospe od Anđela i Dan Grada Imotskoga kada na svečanoj sjednici Grad Imotski dodjeljuje javna priznanja kao iskazi javne pohvale i počasti domaćim i stranim fizičkim ili pravnim osobama, zasluženim za gospodarski, kulturni, društveni te drugi svekoliki razvoj i jačanje značaja i ugleda Grada Imotskoga u zemlji i svijetu. Za javna priznanja ove godine bilo je pet kandidata. Vladajući su za Nagradu Grada Imotskoga predložili Gradskog društvo Crvenoga križa Imotski zbog dugogodišnjeg humanitarnog djelovanja na području Grada Imotskoga i Imotske krajine. Vladajući su za nagradu grada također predložili i bivšeg ministra zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić jer je za vrijeme svog mandata nastojao i uspio poboljšati zdravstvenu i palijativnu skrb na području Grada Imotskoga i cijele Imotske krajine.
Za „Zahvalnicu Grada Imotskog” vladajući su predložili fotografa i snimatelja Boška Ćosića koji svojim fotografijama i uradcima promiče ljepote Grada Imotskoga i cijele Imotske krajine. U obrazloženju za dodjelu nagrade gospodinu Ćosiću dat je naglasak na volonterski angažman u vrijeme epidemiji uzrokovanoj virusom COVID 19 zbog svakodnevnog snimanja mise i drugih bogoslužja u crkvi sv. Frane u Imotskom te zbog približavanja istih imotskim vjernicima putem „You Tuba“.

Klub borilačkih vještina za javno priznanje predložio je prof. dr. sc. Darka Ujevića, kao čovjeka koji je u povijesti dao znatan doprinos u razvoju sporta na području Grada Imotskoga i Imotske krajine.

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća se raspravljalo kome dodijeliti nagradu te je jednoglasno doneseno da se javna priznanja dodjele Gradskom društvu Crvenoga križa Imotski i Bošku Ćosiću. Obzirom da na zadnjoj sjednici vladajući nisu imali većinu glasovi opozicija su prevladali da dr. sc. Darko Ujević ne dobije javno priznanje.

Ipak, najveću raspravu izazvao je prijedlog vladajućih da se Nagrada Grada Imotskoga dodjeli bivšem ministru zdravstva prof. dr. sc. Milanu Kujundžiću. Vladajući su opravdavali svoj prijedlog za nagradu projektima na području gada i krajine u kojima je Kujundžić sudjelovao i bio ključan, a to su otvaranje Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj na Kamenmostu, otvaranje Stacionara za palijativnu skrb u Domu zdravlja, izgradnja parkirališta kod Doma zdravlja te kao najznačajniji projekt za Imotsku krajinu – otvaranje Dnevne bolnice u Zagvozdu. Opozicija se žestoko usprotivila dodjeli nagrade grada Kujundžiću uz obrazloženje da on nije ništa napravio za građene Grada Imotskoga i da mu nagrade trebaju dati okolna sela, a ne grad. Obzirom da vladajući nisu imali većinu opozicija se izborila da prof Kujundžić ne dobije ovo priznanje.

Na istoj sjednici donesena je Odluka o potpisivanju Povelje o prijateljstvu i suradnji Grada Imotskog i Grada Zadra koja će biti potpisana na svečanoj sjednici Gradskog Vijeća na Dan Grada.

1 thought on “DAN GRADA: Evo tko će dobiti priznanja i nagrade

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *